Välkommen till ditt digitala forum för att diskutera rea!

Jag heter Gabriella Wulff och är forskare på Centrum för Konsumtionsforskning (CFK). I mitt nuvarande projekt fokuserar jag på att studera ”Realisation inom klädhandel”, ett projekt som är finansierat av Handelsrådet och med stöd från Centre for Retailing. Utöver det är jag anställd på Textilhögskolan i Borås, där jag dels undervisar inom textilt management och dels är programansvarig för textilekonomprogrammet.

Under tiden som jag har arbetat med projektet har jag upptäckt att det finns ett stort allmänintresse för frågor som både rör realisationer specifikt men även handel mer generellt. Bland annat har olika intressenter, såsom Unionen uppmärksammat hur den ständiga rean påverkar företag, TV4 gjorde ett inslag om Black Friday och bluffpriser. Även i samband med pandemin kom frågan om realisationer upp, med fokus på hur försäljningen av olika klädesplagg och sortiment påverkats.

Genom mina fältstudier har jag kommit i kontakt med flertalet företag, där jag genomfört ett 30-tal intervjuer med företagsrepresentanter både från klädföretag och IT företag som jobbar med frågorna. På så sätt har jag fått en ökad förståelse för hur företagen resonerar i frågorna. Jag har även gjort observationer både i butik och online, där jag bland annat kikar på hur företagen kommunicerar sina realisationer, erbjudanden och kampanjer, samt vilka reaktioner det får i bland annat sociala medier. Det har varit mycket intressant att följa utvecklingen under de senaste åren, vilket även gjort att jag kunnat fokusera på och skriva om hur pandemins utbrott påverkade modeindustrin, något jag skrev om i Konsumtionsrapporten 2020. Utöver det har jag fått möjligheten att publicera mina reflektioner kring den samhällspåverkan utbrottet av Covid-19 hade i Sverige.

Det jag har saknat under den här perioden är dock ett forum, dels för att posta inlägg som syftar till ökad kunskap och insikt om realisationer inom klädföretag och dels för att diskutera de här frågorna med dem som är intresserade. Jag kommer kontinuerligt uppdatera sidan med (förhoppningsvis) lärorika inlägg, öppna frågor och eventuellt en mindre undersökning, som jag hoppas att så många som möjligt vill vara med och besvara.

Håll utkik!

Publicerad av Gabriella Wulff

Forskare på Centrum för konsumtionsforskning (CFK), universitetlektor och programansvarig på Textilhögskolan i Borås. Gillar all form av träning, matlagning och plantering - gärna varvat med mycket vila :)

2 reaktioner till “Välkommen till ditt digitala forum för att diskutera rea!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: